Energia vine de la fiecare dintre noi

CEZ Vanzare recomanda clientilor sa acorde atentie sporita mesajelor primite prin SMS de la persoane care pretind ca ar fi din partea companiei

Contact Relatii Publice: media@evryo.ro

Furnizorul de energie electrica si gaze naturale le reaminteste clientilor sai ca toate mesajele text (SMS) venite din partea CEZ Vanzare mentioneaza numele companiei ca expeditor. SMS-urile nu contin link-uri directe pentru efectuarea platilor, ci doar linkuri care  directioneaza catre contul de client My CEZ.

Cum ne asiguram ca mesajul de plata este venit din partea furnizorului sau ca interactionam cu angajatii/partenerii CEZ?

Pentru a evita situatiile neplacute, CEZ Vanzare sfatuieste clientii sa acorde atentie sporita mesajelor prin care sunt informati ca vor ramane fara energie electrica sau gaze naturale ca urmare a neachitarii facturii catre CEZ Vanzare.

In cazul mesajelor text (SMS) trimise de catre CEZ Vanzare:
  • Mesajele au ca expeditor adresa CEZ VANZARE: formulele precum „Cez Vanzare”, „cez vanzare” sau „Cez” sunt intotdeauna false si reprezinta o tentativa de frauda;
  • Mesajele contin linkuri care directioneaza catre aplicatia My CEZ pentru plata, in niciun caz catre alte platforme de plata: link-urile atasate in mesaje care solicita introducerea datelor personale sau datele unui card bancar reprezinta tentative de frauda;
  • Mesajele trasmise de catre CEZ Vanzare sunt personalizate si contin codul de client aferent.
Important! Furnizorul CEZ Vanzare utilizeaza doar link-ul care directioneaza catre contul My CEZ pentru plata. Nu accesati alte tipuri de link-uri!

In cazul in care exista suspiciuni in ceea ce priveste autenticitatea unui mesaj, recomandam verificarea acestuia direct cu furnizorul.

Orice mesaj provenit de la o alta sursa decat cele mentionate poate reprezenta o forma de activitate infractionala care are ca scop obtinerea unor date confidentiale, cum ar fi date de acces pentru aplicatii de tip bancar sau informatii referitoare la carduri de credit.

Ramanem la dispozitia clientilor nostri prin urmatoarele canale de comunicare:
  • La Centrele de Relatii cu Clientii CEZ Vanzare, ale caror adrese pot fi consultate la www.cez.ro/ro/centrele-regionale-de-contact.html. Suplimentar, clientii CEZ Vanzare isi pot rezerva vizitele la www.cezinfo.ro/rezervare-online/
  • Info Linia CEZ, 0251 929, disponibila pentru solicitarea de informatii comerciale, in fiecare zi, de luni pana vineri, in intervalul orar 08:00 – 20:00;
  • Prin corespondenta electronica, la adresa de e-mail cez_crc@cez.ro;
  • Aplicatia mobila My CEZ;
  • Chat-ul online cu un consultant CEZ Vanzare pe www.cezinfo.ro.

Divizia Oameni si Brand
CEZ Romania