Electrica Oltenia S.A. aplica un nou sistem de citire - facturare - incasare a consumului de energie electrica

23. 10. 2006

In contextul programului amplu de modernizare pe care compania Electrica Oltenia S.A. l-a demarat, se va implementa un nou sistem de citire - facturare - incasare a consumului de energie electrica, incepand cu 1 ianuarie 2007. Electrica Oltenia S.A. va raspunde in acest fel mai eficient solicitarilor clientilor sai. Noul sistem presupune trimiterea catre clienti a unei Scrisori de intentie si a unei Conventii de consum in care vor fi inscrise valori lunare ale consumului estimat.  Cantitatile de energie electrica inscrise in conventii provin din istoricul de consum existent in baza de date a S.C. Electrica Oltenia S.A. pentru fiecare consumator si vor sta la baza emiterii facturii. Dupa data de 01 ianuarie 2007, toate facturile se vor transmite catre toti clientii, casnici si agenti economici, implicit, atat in mediul rural cat si in mediul urban. Incepand cu aceasta data se renunta la sistemul de autocitire practicat in mediul urban.

Factura de regularizare a consumului se va emite pe baza tarifelor in vigoare la momentul consumului, si nu la momentul efectuarii citirii de regularizare. In acest fel clientii nu vor fi afectati de modificarea tarifelor. Clientilor li se recomanda inscrierea corecta a propunerilor de consum, deoarece estimarea gresita a acestora poate fi in dezavantajul lor, atat in cazul estimarii unor valori mai mari cat si in cazul unor valori mai mici. Electrica Oltenia S.A. va urmari pe parcursul celor sase luni, pana la regularizare, corectarea datelor in asa fel incat factura de regularizare sa se inscrie in limitele unei facturi lunare.

Reducerea efortului financiar, flexibilitatea sistemului prin diversificarea modalitatilor de plata a facturilor si o gestionare eficienta a bugetului clientilor, precum si cresterea libertatii de miscare si a comfortului clientilor sunt avantajele oferite de implementarea noului sistem de citire - facturare - incasare a consumului de energie electrica. In conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 193/2002 si H.G.R. 1007/2004 s-au initiat si se dezvolta si alte modalitati moderne de plata a contravalorii facturilor de energie elctrica. Pentru informatii suplimentare legate de functionarea noului sistem puteti apela incepand cu 1 noiembrie 2006, numarul de telefon: 939. Electrica Oltenia S.A. multumeste clientilor pentru intelegere si ii asigura de intreaga disponibilitate in oferirea unor servicii la cele mai inalte standarde de calitate.